הציווי העדכני לשמור על כושר הוא כבר מוסכמה כללית.
מי שעושה עושה, ומי שלא- מתנצל, מתרץ ומצטער.
מעטים מסוגלים להתמיד בתרגול אישי עצמאי. הרוב נחלקים לאלה שפוקדים את חדרי כושר הקרובים לביתם, ולאלה שמביאים אותו הביתה, כלומר- לוקחים מאמן כושר אישי. לאחרונה מסתמנת עוד שיטה, שהיא שילוב של שתי הראשונות: אימון כושר אישי אצל מדריך אישי, לבד או בקבוצות קטנות מאוד. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, ולא לכל אחד מתאימה כל שיטה, אבל מה שנכשל אצל אחד, יכול להיות הצלחה גדולה אצל אחר.
למה טוב ביחד
יש מי שהחברה עושה לו את זה. אם כבר לסבול (או ליהנות) אז שיהיה עם מי לדבר, על מי להסתכל, במי להתחרות. יתרה מזאת: מועדון הכושר כבר מזמן איננו רק מקום לעשות בו כושר, מסביר ירון סלע, מבעלי רשת מועדוני הכושר "גרייט שייפ": "מועדוני כושר הפכו למעין מועדוני חברים. גם אנשים שנרתעו בעבר מהתערבבות חברתית, מעדיפים היום להגיע למועדון, אולי בגלל שיש היום מועדונים שמספקים גם פעילויות חברתיות כמו מסיבות, פעילויות אקסטרים ואאוט-דור כמו טיולי ג'יפים, שיט, טיפוס הרים ועוד. המועדונים מפולחים היום בצורה כזו, שחבריהם פוגשים בעיקר אנשים כמותם, מאותו חתך סוציו-אקונומי, ויכולים לבלות בחברתם וגם לעשות איתם עסקים".
למה טוב לחוד
מי שאינו חיה חברתית, או שמסיבה כלשהי אינו אוהב להיחשף במכנסיו הקצרים לעיני אנשים שאינם מדרגת קרבה ראשונה, יכול להביא הביתה מאמן כושר פרטי. מאמן הכושר האישי אלעד שהרבני מחברת "עלית פיטנס": "ערכנו סקר שבדק מהן הסיבות שמונעות מאנשים להגיע לחדר כושר, וגילינו שכ-45% נרתעים מהצפיפות, 20% מרגישים היחידים שלא בכושר, ויש גם כאלה שנרתעים מהמחשבה שמישהו הזיע על המכשיר דקה לפניהם."
יתרון נוסף באימון האישי טמון בשמו- מותאם אישית למתאמן, למגבלותיו ולמטרותיו בחיים. המאמן האישי מפקח באופן צמוד על הפעילות, ועל התאמתה לנתונים האינדיבידואליים של מתאמן, לרבות מדידת דופק לכל אורכם של אימונים של סיבולת לב ריאה.
מצד שני, בחדרי כושר משוכללים היצע הפעילויות גדול בהרבה.
אלעד שהרבני, למשל, מגיע לבית הלקוח מצויד במזרן, במשקולות, בממתחי- גומי ובהרבה מצב רוח טוב.
כמה זה עולה (באמת)
עלות מאמן כושר אישי היא פר אימון, והמחירים נעים בין 120-150 שקל לשעה. מנוי חופשי חודשי במרבית המועדונים האיכותיים יעלה בין 150 שקלים לחודש (למנוי מאוד מוגבל בזמני השימוש) ועד 385 שקלים לחודש. אלא שעלות האימון האישי אינה מסתכמת בשכרו של המדריך. ירון סלע: "כדי לקבל אימון אישי מגוון, צריך להקים בבית חדר כושר קטן, שיכלול לפחות כמה מכשירים. מדובר בעלות של כ-40 אלף שקל". מצד שני, יש רבים שמעידים שמנוי למועדון כושר הוא יקר בהרבה, אם לא מנצלים אותו כראוי- תופעה שנחסכת, תרתי משמע, באימון האישי. שהרבני מדבר גם על חיסכון נוסף, בזמן התארגנות ונסיעה: "יש אנשים שאפילו רבע של נסיעה למועדון הכושר הוא מצרך יקר בשבילם".
הטופס אינו מחייב והוא לשם קבלת מידע רלוונטי להתאמה פוטנציאלית