הי חברים,
רוצה לשתף אתכם בתשובה לשאלה של מתאמנת שהעליתי בפייסבוק והחלטתי להעלות
גם כאן כי להרבה מתאמנים יש שאלות רבות וספקות בקשר לכמויות, רעב ושובע.
"אוכלת וכל הזמן רעבה!" – מה עושים? להלן הפירוט של מה שאכלתי:
בוקר: חביתה משתי ביצים עם חמאה + פלפל כתום + קפה שחור עם חלב דל שומן.
אחרי כמה שעות: יוגורט 1.5% שומן עם כפית דבש (כן). צהריים: כבדי עוף עם קצת
בטטה ושעועית ירוקה."
תשובה שלי:
1. ברור שיש צורך באבחון מעמיק של כל הפרמטרים האישיים כדי ליצור תמונה מלאה
שכוללת את כל הנתונים על מנת להתאים פתרון תזונתי באופן אישי ולגבש אסטרטגייה
יעילה ואפקטיבית כדי להיות שבעה, קלילה, אנרגטית, בריאה וחטובה יותר.
ממה שרשמת אני בתפריט שאכלת, דבר הראשון שבולט זה מחסור בירקות
טריים בכמות מספקת. והם אלו שנותנים נפח ושובע במיוחד כשנאכלים בתחילת הארוחה. במיוחד ירקות ירוקים ועליים – מעניקים המון נפח, מכילים מעט פחמימות, ומלאים בסיבים שמקנים יותר שובע.
2. טיפ חשוב נוסף – יש לנצל את "מנגנון השובע" – זמן שמוקדש לארוחה. לא סתם ב"תרבויות האוכל" כגון צרפת, רוסיה וכו' אוכלים מספר מנות בארוחה! קודם מתחילים במרק, אחר כך – סלט, אחר כך מנה עיקרית. כך אפשר לשבוע ביותר קלות לטווח ארוך יותר מבלי להעמיס על הגוף. כשאת אוכלת מנה אחת – שימי לב בכמה דקות את מסיימת אותה וכמה פעמים את לועסת כל ביס? האם מדובר ב 30-40 לעיסות של כל ביס ? מומלץ להניח מזלג בין הסיסים. להיות מרוכז באוכל – בלי טלפון, עיתון, מחשב. לשבת זקוף, להקפיד לנשום בין הביסים (הרבה אנשים שוכחים לנשום ואוכלים כאילו הם במירוץ).
3. טיפ נוסף עוד יותר חשוב – דיברתי המון כאן בבלוג על נושא של "דל שומן" ואחזור שוב (ומי שמעוניין להרחיב בנושא – מוזמן לדפדף בתמונות ולהיכנס לבלוג ולגלות הרבה מידע, דיונים ותשובות שרשמתי לשאלות שנשאלו בתגובות) – דל שומן לא בריא! דל שומן משמין! דל שומן לא משביע!
4. יומן האוכל – מתקשר אגב ל"שיפור השבועי" שאנחנו עורכים כאן בכל שבוע, לרשום את הארוחות של בסדר של הארוחה, כמויות, תחושות שחשת בעקבות הארוחה ולהשוות את הממצאים. ניתן ללמוד מהרישומים הללו המון – מה משביע אותך יותר, מה פחות, מה גורם לנפיחות ואיזה מאכל משרה הרגשה אנרגטית ונהדרת וכו'.
מקווה שעזרתי, מאחלת לך המון בהצלחה ובתיאבון
הטופס אינו מחייב והוא לשם קבלת מידע רלוונטי להתאמה פוטנציאלית